top of page

Как да се върнеш към пълноценното си хранене след края на празничния сезон
Коледните и новогодишните празници отминаха, но резултатите от тях може би не. Ако препълнените софри са били неизменна част от този иначе приказен сезон, сега най-вероятно последното нещо, за което искаш да мислиш е здравословно хранене. Единственият ти фокус е върху няколкото допълнителни килограма, които мистично са се появили на мястото на оптималното ти тегло.


Как да се върнеш към пълноценното си навици и да постигнеш реални резултати?


Ето няколко практични съвета:


Поднови рутината си

Ефективното отслабване обича рутина! За да постигнеш желаните резултати, сприятели се с последователността и постоянството. Зареди се с пълноценни хранителни продукти, планирай предварително своите ястия, приготвяй ги с желание и им се наслади в спокойна атмосфера. Стреми се храненията да са в един и същи часови диапазон всеки ден. Така намаляваш риска да почувстваш прекомерен глад и да съгрешиш.

Последно, но не по важност - не забравяй да дадеш необходимото време на тялото си да се адаптира отново успешно към здравословните навици, които знаеш, че работят за теб. Затова се съсредоточи върху процеса, а не върху крайната цел.


Следи размера на порциите си

Вместо да се лишаваш от храна, опитай се да контролираш размера на порциите си и внимавай какво слагаш в чинията си. Балансирай приема на бавни въглехидрати, здравословни мазнини и протеини, съчетани с голямо количество зеленчуци и плодове с високо съдържание на фибри. Развивай с размах готварските си умения вкъщи и експериментирай на воля!

Избягвай продукти с ниска хранителна стойност, защото ще ти донесат само и единствено празни калории. Подходящи примери са повечето пакетирани и преработени храни като бисквитки, сладкиши, гевреци, зърнени закуски, дресинги за салати и т.н.


Избирай здравословни междинни закуски

Ако успешно се завърнеш към здравословната си рутина, едва ли ще имаш нужда от междинни похапвания. И все пак, скуката или стресът могат да те подтикнат към това. В такива моменти посегни към ядки, плодове, зеленчуци, варени яйца, парченца сирене или кашкавал, маслини или нещо друго, което е по-близко до естествената си природна форма.


Внимавай с напитките

Няма нищо лошо да се насладиш чат-пат на любимия си коктейл, но той няма да ти осигури никакви хранителни вещества и едновременно с това ще забави процеса на отслабване.

Що се отнася до безалкохолните напитки, колкото по-прости са те, толкова повече ползи ще имат. Придържай се към вода, чай, чисто кафе или по-питателни опции като домашно приготвени смутита. Така не само ще подхраниш тялото си, но и ще го хидратираш добре.


Спортувай

Тялото е невероятна машина, състояща се от повече от 650 мускула, които се нуждаят от движение. Ако не обичаш да тренираш, отдай се на дълги разходки сред природата, качвай се по стълбите и забрави за асансьора, извеждай по-често кучето си навън или пробвай друга дейност, която те кара да седиш по-малко.

Ако тренировките са втората ти същност, предизвикай себе си с нов вид упражнения или направи съществуващата си рутина по-трудна. В крайна сметка добрите резултати се постигат, когато съзнателно излезеш от зоната си на комфорт.


Подобри съня си

Липсата на качествен сън лесно може да има негативен ефект върху теглото, защото често води до глад за бързи въглехидрати.

За да пропуснеш нездравословната връзка с храната, направи съня приоритет. Лягай в сходни часове всяка вечер и не използвай електронни устройства в спалнята, която е желателно да поддържаш хладна и тъмна.


Цели се в постижимото

Преди да си поставиш цел за отслабване, първо приеми факта, че си човек и имаш право на грешки. Въпреки че резулатът от празничните веселия може да не е положителен, това не го прави вечен.  

Поставянето на реалистична цел е ключово. Например, отслабването с 5-10 % от моментното тегло за продължителен период от време е устойчиво, за разлика от смъкването на 10 килограма за 2 седмици. Колкото по-бавно и съзнателно изминеш всяка малка крачка по пътя към здравословното тегло, толкова по-голям шанс имаш да го поддържаш успешно в дългосрочен план.

А може би все още ти липсва мотивация да постигнеш намерението си, защото нямаш подкрепа. Нашето малко, сплотено общество е тук за теб:

·       Чрез индивидуалната консултация за хранене ще получиш нужното съдействие за намиране на най-подходящия хранителен подход според личните си нужди;

·       Биорезонансната диагностика ще те информира не само за състоянието на тялото ти до ДНК ниво, но и допълнително ще откриеш с какви храни и терапевтични средства да подпомогнеш естествения му ритъм;

·       СКЕНАР терапията ще те подкрепи на физическо и емоционално ниво, като стимулира процесите на "саморегулация" и възстановяване на организма;

·       Лимфодренажният масаж със солна терапия ще забърза извеждането на токсини от тялото и ще засили кръвообращението. Халотерапията допълнително ще подобри метаболитните функции и имунитета, активирайки естествените процеси по изчистване на организма. Накратко - зареждането с нова енергия за постигане на оптимално тегло е гарантирано!

Не се колебай да се свържеш с нас, за да зададеш своите въпроси за всяко едно от нашите предложения, да получиш индивидуални препоръки, да запишеш час или просто да се запознаем!

За нас ще е истинска радост да сме част от всяка крачка по пътя ти към твоето по-добро Аз!

8 views0 comments

Comments


bottom of page