top of page

Сол не е винаги равно на овкусяване


Убедени сме, че сте се сблъсквали поне веднъж с широко-предписваната терапия с различни солни разтвори при редица респираторни и инфекциозни състояния, зад които стои сериозна наука. Солната стая е един по-различен начин на доставяне на микронизирани солни частици, които имат способността да достигат места, които „мократа“ солна терапия не успява задължително и има следните основни свойства:

Супер-абсорбация: Солта в сух вариант е като гъба за попиване, което спомага за втечняването на натрупания секрет и ефективността на отхрачването. При вдишване събира и прочиства като с четка въздухоносните пътища от натрупани чужди частици. Също така е наблюдавано, че солта стимулира самопочистващите се механизми на бронхите.

Противовъзпаление: Клинични проучвания са доказали, че вдишването на суха сол намаляват възпалението в цялата респираторна система и разширява въздухоносните пътища. Това води до повишен приток на кислород и тонус за организма и подсилен имунитет.

Анти-бактериални свойства: Солните частици допълнително имат анти-бактериално действие като разрушават колониите, които микроорганизмите образуват.

А защо не опитате в контролирана среда?


Кой има полза от солна терапия? Отговорът е всеки! Малки и големи, спортисти и музиканти, дори и животни 😊


…или ако просто искате да преборите замърсяването на въздуха
41 views0 comments

Commentaires


bottom of page