top of page

вт, 27.02

|

София

Йога Нидра - "Йогийски сън"

Отпускаща практика, подходяща за модерния, объркан и стресиран човек

Registration is closed
See other events
Йога Нидра - "Йогийски сън"
Йога Нидра - "Йогийски сън"

КОГА И КЪДЕ

27.02.2024 г., 19:00 ч. – 20:00

София, Бул. Андрей Сахаров 75А, Солна стая "Salty Fantasy"

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО

Йога Нидра е осъзнат сън, където умът е на границата между съня и будното състояние. Това е древна възстановителна медитация, при която се активират мозъчни вълни, които се справят с редица физически и психически проблеми.

Тази древна, красива и отпускаща практика в наши дни е много подходяща за модерния, объркан и стресиран човек. Практика, която не изисква нищо от теб, освен да се отпуснеш изцяло на постелката, без да има нужда да вдигаш ръце или крака, сложни усукващи или задържащи пози. Уловката е само една - да не заспиваш!

Колкото и да спите вечер, Вашето безпокойство не намалява. При продължително практикуване на Йога Нидра, концентрацията, яснотата, паметта и съня се подобряват.

Практиката на Йога Нидра се разделя на няколко етапа на пълна умствена концентрация и осъзнатост. Отпускане на физическото тяло, санкалпа, въртене на съзнанието по различните части на тялото, отброяване на дъха, проявление на двойка противоположни усещания и творческа визуализация.

Стресът днешно време е повече отвътре, отколкото отвън. Неговата продължителност може да варира с години. Казват, че 45 минути Йога Нидра е равен на 3 часа дълбок сън. Практиката помага за по-ясно осъзнаване на емоциите, мислите, поведението и създалите се ситуации, което води до контрол и надделяване на първичния ум. Създаване на пространството за взимане на по-зрели решения, вместо автоматично пилотиране, причинено от импулсите на ума и емоциите.

Ще те очакваме да запазиш своят осъзнат оздравяващ 40-минутен сън на постелките в солната стая на Salty Fanatsy.

БИЛЕТИ

  • Йога със солна терапия

    в солна стая

    18,00 лв.
    Sale ended

Total

0,00 лв.

СПОДЕЛИ

bottom of page