top of page

ср, 29.11

|

София

Йога на смеха в солна стая с включена солна терапия

Искаш да внесеш повече смях и радост в живота си? Би искал/а да се смееш отново безусловно, както когато беше дете? Знаеш ли, че не се нуждаеш от чувство за хумор, за да го направиш?

Registration is closed
See other events
Йога на смеха в солна стая с включена солна терапия
Йога на смеха в солна стая с включена солна терапия

КОГА И КЪДЕ

29.11.2023 г., 18:30 ч. – 19:30

София, Бул. Андрей Сахаров 75А, Солна стая "Salty Fantasy"

ПРИЯТЕЛИ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО

Знаеш ли, че не се нуждаеш от чувство за хумор, за да го направиш?

Заповядай на сесиите по Йога на смеха в Солна стая "Salty Fantasy", да отпуснем заедно напрежението и да се заредим за седмицата! Ще комбинираме ефектът на солната терапия с дълбокото диафрагмено дишане, което активираме с упражненията за смях, смеховата медитация и пранаяма, за да постигнем редица здравни, психически, социални и духовни ползи.

Какво е Йога на смеха? Йога на смеха или Хасия йога е откритие на индийския лекар д-р Мадан Катария. Йога на смеха е уникална практика от упражнения, комбиниращи безусловен смях (смях без причина) с йога дишане (пранаяма). По време на сесиите по йога на смеха се стремим да играем като деца и да развиваме нашата детинска игривост, а това се постига лесно в група, където разчитаме на огледалните неврони и принципа на “заразяването”. Смехът не е свързан толкова с физическия процес на смеене, колкото е до това да извадим на повърхността нашето вътрешно дете и да му позволим да си играе, дори когато сме възрастни. Между ума и тялото има двупосочна връзка-когато започнем да се смеем от тялото и имитираме смях, смеем се “наужким”, умът следва. Реално тялото не може да направи разлика между истинския и симулирания смях.

Защо да участвам в сесии по Йога на смеха? Научно доказано е, че са нужни 10-15 минути непрекъснат смях, за да започне да се отделя “коктейла от хормони на щастието”, по-конкретно естествените опиати- ендорфините. В ежедневието ни смехът обичайно е с продължителност само няколко секунди. Също така за да е пълноценен смехът, той следва да идва от корема, което за жалост рядко се добива като ефект от ситуация в ежедневието. Освен всичко друго винаги чакаме причина отвън-обичайно интелектуална,-за да започнем да се смеем, а в Йога на смеха просто решаваме и го правим. Радостта е основата на Йога на смеха. Радостта е безусловното решение да бъдеш щастлив, независимо от предизвикателствата на живота. Осланяме се на 4 елемента на радостта - пеене, танцуване, играене и смеене, за да си направим “нови невронни връзки на радостта” и ”радостни” котви (*от НЛП)

БИЛЕТИ

  • Йога на смеха

    с включена солна терапия

    26,00 лв.
    Sale ended

Total

0,00 лв.

СПОДЕЛИ

bottom of page