top of page

Ще загубиш ли форма и на тези празниците?

Месец май – синоним на празници, всенародно веселие, отрупани трапези, безкомпромисно хранене, липса на движение, малко сън... За някои периодът е равнозначен на много пътувания, за други – безкрайни срещи с роднини и приятели. Защо не и готвене, ангажименти, напрежение.В допълнение към тази пасторална идилия, лятото се приближава все по-осезаемо. Съвсем скоро ще се затопли и ще се размечтаеш за морския бриз, шума на вълните и ситния пясък. И както си мечтаеш, така ще се сетиш, че плажното тяло отново е далеч от реалност, защото за пореден път си обещаваш, че се погрижиш за себе си и за пореден път се отлагаш. Сега оправданието удобно е ‚празниците‘.


Затова се попитай – пак ли искаш да подложиш здравето си на изпитание? Ако предпочиташ да разнообразиш традиционния празничен формат с предвидим последващ резултат, внеси новости в предстоящите дни и изненадай не само себе си, но и близките.

 

Ето няколко идеи, с които да си изпиташ волята и да държиш тялото далеч от поредната маса, която дебне в засада:


Раздвижи се


Ако спортуваш редовно, има голяма вероятност да пропуснеш редовните си спортни занимания по време на празниците. А ако спортът хич не е почетен член в ежедневието ти, тогава липсата на двигателна активност може още по-драстично да се покачи.

За да не посееш излишни негативи, които рано или късно ще се наложи да пожънеш, измисли всевъзможни форми на движение, в които да включиш и своите близки. Например канят те на гости да хапнете и пийнете. Направи контра предложение и премести срещата на някоя поляна в близката планина, маскирана като пикник. Така хем ще сте на чист въздух, хем ще изгорите това, което изядете чрез движение.


Играй


Всеки носи детето в себе си, независимо дали си го признава или не. Затова се награди с малко игра за по-добра мозъчна функция и намаляване на напрежението.

Игрите могат да са на закрито, ако времето навън е смръщено (напр. бордови игри, филмови викторини, караоке), или на открито и да включват всякакви предизвикателства за цялото семейство (напр. криеница, сляпа баба, народна топка, състезание с чували).


‘Направи си сам‘


Чудиш се с какво да привлечеш вниманието на малчуганите? Приготви всичко за празника от нулата вкъщи и включи всеки чифт малки ръчички наоколо.

Великден е прекрасна възможност за изобретателност:

·       Боядисайте яйцата с природни багрила като билка брош, куркума, лилаво зеле и люспи от лук;

·       Направете ръчно изработени картички и ги изпратете на близки по пощата;

·       Сътворете великденска украса и накичете цялата къща;

·      Съживете стари чорапи и ги превърнете в кукли или ги напълнете с ориз и ги преобразете в зайчета;

·       И разбира се – омесете си сами козунаците.


Без значение как ще решиш да оползотвориш предстоящите майски дни, щедри на празници, помни, че винаги можеш да се върнеш към рутината си, която работи за теб и ти помага да си в оптимално здраве. Направи изборите си осъзнато и не се самобичувай излишно, ако си нарушиш принципите, защото е важно какви навици прилагаш на практика в дългосрочен план, а не дали им обръщаш гръб за кратко няколко пъти годишно.


Ако срещаш затруднения да намериш верния път към себе си, тогава си припомни статията Как да се върнеш към пълноценното си хранене след края на празничния сезон за сигурно и резултатно вдъхновение.


Междувременно ние сме помислили и за допълнителни предложения, които да подклаждат мотивацията ти жива, за да постигнеш намеренията си, дори те да включват само и единствено плажно тяло. Нашето малко, сплотено общество е тук за теб:

·       Наслади се на Солна терапия (или халотерапия)! Тя ще подпомогне не само респираторното ти здраве, но ще намали стреса и хроничното възпаление в организма, за да имаш реален шанс да постигнеш (и поддържаш) здравословно тегло;

·   Чрез Индивидуалната консултация за хранене ще получиш нужното съдействие за намиране на най-подходящия и пълноценен хранителен подход според личните си цели;

·       Биорезонансната диагностика ще те информира не само за състоянието на тялото ти до ДНК ниво, но и допълнително ще откриеш с какви храни и терапевтични средства да подпомогнеш естествения му ритъм;

·       СКЕНАР терапията ще те подкрепи на физическо и емоционално ниво, чрез стимулиране на възстановителните процеси в организма;

·       Лимфодренажният масаж със солна терапия ще забърза извеждането на токсини от тялото и ще засили кръвообращението. Халотерапията допълнително ще подобри метаболитните функции и имунитета, активирайки естествените процеси по изчистване на организма.

·       Довери се на Йога "Нидра" и подобри концентрацията, яснотата, паметта и съня си. За още по-голям ефект практиката се провежда в солна стая.


Не се колебай да се свържеш с нас, за да зададеш своите въпроси за всяко едно от нашите предложения, да получиш индивидуални препоръки, да запишеш час или просто да се запознаем!


За нас ще е истинска привилегия да сме част от всяка крачка по пътя ти към твоето по-добро Аз, със завидни нива на енергия, отлично здраве и мечтано тяло!

10 views0 comments

Comments


bottom of page