top of page

Тайните на женската енергия

Месец Март – може би най-подходящото време от годината за отдаване на почит към женската енергия. Независимо че следващите редове могат да прозвучат като посветени само и единствено на дамите, уви, идеята им е друга.

Истината е, че всички мъже и жени се раждат с два вида енергия – мъжка и женска. Въпрос на житейски опит и избор е кой коя ще развива и как.


Ако се чудиш ти в кой енергиен спектър попадаш и дали успяваш да си в баланс, провери сега.Какво представлява женската енергия?

Женска енергия, женско начало, женска същност – термини със сходно значение, които в основата си водят до едно – да се чувстваш в хармония със себе си.


С други думи, женската енергия се отнася до специфичен набор от черти, считани за противоположни на тези, свързани с мъжката енергия. Във високото си проявление тя носи споделяне, съпричастност, отдаване, чувствителност, гъвкавост, търпение, емпатия, приемане, творене, подкрепа, интуиция, грижовност, уязвимост, копнежи. А мъжката същност се свързва със стабилност, решителност, сигурност, твърдост, закрила, контрол, сила, всеотдайност, благополучие, агресивност, пробивност. Балансът и допълването на двете е висш пилотаж и истинско изкуство, което допринася за усещане на пълнота и цялостност.


Хвърляйки поглед към близкото минало и настоящето, от мъжете се очаква да се идентифицират основно с мъжката енергия. Стереотипът, че момчетата не трябва да плачат все още безмилостно битува. Някои разбират по трудния начин, че има голяма радост в това да можеш да се отпуснеш, да изразиш емоциите си по здравословен начин и да бъдеш гъвкав.


Междувременно, доста дами са в потока на мъжката енергия. Изкачват се стремглаво по кариерната стълбица, ангажират се от сутрин до вечер с разнородни дейности, като обикновено работят по няколко задачи едновременно, пренебрегвайки напълно или отчасти личните си нужди.


Как да се облагодетелстваш от силата на женската енергия?


Да излезеш от капана на ежедневието и да създадеш нов навик без вътрешна съпротива, е повече от предизвикателно. Добрата новина е, че копнежът по новото, спонтанното, различното винаги може да се превърне в реалност, ако се предприемат малки стъпки в тази посока.  


Ето няколко идеи:


Самонаблюдавай се

Отдели няколко минути и насочи вниманието си навътре. Външният свят със сигурност ще оцелее и без теб за известно време, така че се отдай напълно на себе си.


Свържи се с това, което си. Започни да изследваш личните си мисли, емоции, модели на поведение. Има ли негативни увеждения и страхове, от които би било полезно да се освободиш?


Чуй вътрешния глас на висшия си Аз, защото в теб е цялата истина. Просто се научи да й даваш изява всеки ден по малко.


Ако не успяваш да стигнеш до себе си в обичайната си обстановка, съчетай тази стъпка със следващата.


Довери се на природата

Места като гората, парка и морето изобилстват от естествена женска енергия. Отиди там, ако се чувстваш извън синхрон и искаш да се свържеш с вътрешния си свят.


Твори

Женското начало е творческата сила. Случи я чрез артистична изразява, писане, танц, рисуване, ръкоделие. Или просто си представи какво бленуваш да създадеш и заяви своето намерение за по-бързо осъществяване.


Приемай помощ

Част от женската енергия е втъкана в приемането, получаването. Следователно уязвимостта и съгласяването на предложена помощ не изземват силата и независимостта, а само могат да засилят чувството на облекчение, лекота и мекота.


Сложи личните си нужди в графика

Грижата за себе си не подлежи на обсъждане, ако искаш да изградиш здравословна връзка със себе си и да поддържат мъжката и женската енергия в синхрон. В края на краищата няма как да бъдеш най-добрата си версия, ако не се погрижиш за собствените си нужди. За съжаление, това е първото нещо, което бива пренебрегнато, когато списъкът със задачи клони към безкраен.


Как да избереш себе си? Блокирай конкретен ден и час в графика и и се отнасяй към избора си като към среща с важен клиент. За целта може да се наложи да откажеш други възможности, да делегираш задачи на странични хора, да помолиш за помощ свои близки. Без значение колко дълго ще ти отнеме да изградиш този нов и устойчив навик, знай, че времето за себе си е безценно и винаги се отплаща.


А ти къде се намираш по пътя си? Чувстваш ли се в хармония? Изпитваш ли потребност от подкрепа, разбиране, споделеност? И в двата случая нашата малка и сплотена общност е тук за теб! Подбрахме следните предложения, за да направим процеса по-лек и приятен:

·       Почини си в нашата солна стая и се наслади на благоприятните действия на халотерапията с ароматен чай, а защо не и чаша вино!

·       Научи повече за моментното състояние на тялото си до ДНК ниво чрез биорезонансната диагностика! Или се възползвай от таргетирано сканиране на ендокринна и полова система с цел превенция и възстановяване през целия месец Март на преференциална цена!

·       Запиши се за СКЕНАР терапия, за да си помогнеш както на физическо, така и на емоционално ниво.

·       Отдай се на релаксиращ масаж и се откъсни от напрегнатото ежедневие поне за малко. Заслужаваш го!


Не се колебай да се свържеш с нас, за да зададеш своите въпроси за всяко едно от нашите предложения, да получиш индивидуални препоръки, да запишеш час или просто да се запознаем!


За нас ще е истинска радост да сме част от пътя ти към твоето по-хармонично Аз, с пълноценен баланс между женска и мъжка енергия!

25 views0 comments

コメント


bottom of page