top of page

Предизвикателството на сезона – как да оцелееш без да се сприятелиш с грип или настинка

Updated: Jan 7Кой не се е сблъскал със семейството на респираторните предизвикателства и

съпътстващите ги дружелюбни симптоми като запушен нос, възпалено гърло, кашлица, повишена температура, втрисане, отпадналост, главоболие, болки в тялото и сходни неблагоразположения?! Рано или късно на всеки се случва, а това обикновено носи със себе си ценни уроци и понякога доста забавни истории.

Уви, със сигурност разполагаш с цял арсенал от далеч по-приятни занимания, в които да влагаш енергията си вместо да пазиш дивана вкъщи с дни наред. Затова ако предпочетеш да не се сприятеляваш с грип или простуда този сезон, ето няколко съвета, които ще ти помогнат да запазиш имунната си система балансирана и работеща в твоя полза:


Пълноценно хранене

Балансираната диета, основаващата се на истински хранителни продукти и пригодена към личните ти предпочитания и текущо здравословно състояние, е в основата на оптимално функционираща имунна система в дългосрочен план. Следователно подходяща стратегия би била да си купуваш най-естествената и чиста храна, която можеш да си позволиш, да приготвяш ястията си у дома и да им се наслаждаваш на спокойствие.

От основно значение е също да намериш правилното за теб съотношение между бавни въглехидрати, полезни мазнини и протеини. Най-общо казано, бавните въглехидрати ще те снабдят с енергията, за да се справиш с потенциални грип или настинка, протеините са нужни за изграждане и възстановяване на клетките, докато полезните мазнини водят до ситост и здравословен апетит. А царството на сезонните плодове и зеленчуци ще осигури достатъчно минерали, витамини, фибри и други ценни хранителни вещества, които да насърчат правилната работа на целия стомашно-чревен тракт и по този начин да подобрят имунния отговор на тялото.

Какво няма място в чинията ти?

Бързи въглехидрати, преработени месни продукти, хидрогенирани мазнини, трансмазнини, спортни и енергийни напитки, скрити източници на добавена захар, консерванти, подобрители и други добавки, които само и единствено могат да саботират усилията ти.


Хидратация

Добрият прием на здравословни течности позволява на организма да преодолява с по-голяма лекота потенциални простудни и грипни състояния.

Избор №1 е водата, последван от различни варианти на билков чай. Например, чай от джинджифил може да облекчи болките в гърлото, а съчетан с лимонов сок и мед, би подобрил имунния отговор и би допринесъл с допълнителни антивирусни, антимикробни и антибактериални свойства.

Независимо с какви други здравословни течности решиш да си подсилваш организма, опитай се да избягваш напитките с кофеин и захар, защото те засилват дехидратацията и хроничното възпаление.


Почивка

Не е тайна, че тялото се нуждае от седем до осем часа сън, за да се радва на силен

имунитет, готов да превъзмогне всяко респираторно заболяване. Така че ако усетиш някой от гореизброените симптоми, най-умното нещо, което можеш да направиш за себе си, е да се отдадеш на почивка.

И не забравяй да не пренебрегваш сигналите на тялото си – ако иска следобедна дрямка, дай му я! Сънят е важен не само за по-бързото възстановяване, но и за здравето на мозъка, добрата памет, оптималното тегло и правилната детоксикация.


Движение

Спортът е неразделна част от здравословния начин на живот. Освен да се сдобиеш с приятно очертани мускули и нисък процент подкожни мазнини, ще подобриш имунитета си, който е от първостепенно значение за ефективното справяне със знайни и незнайни патогени.

Все пак ако се разболееш, пропусни активните спортни дейности, докато симптомите не отшумят. Малкото енергия, което тялото е успяло да произведе, е добре да се инвестира във възстановяване, а не в подготовка за утрамаратон. Движение, което не би ти навредило в този случай, е разходката на чист въздух или нежно разтягане вкъщи.


Допълващи процедури

Има десетки методи, които можеш да използваш както за превенция, така и за по-бързо и ефективно възстановяване при простуда и грип. Включването на Солна терапия (или халотерапия) в ежедневието ти може да подпомогне респираторното ти здраве, като отваря дихателните пътища и стимулира изчистване им от патогени. Халотерапията също така благоприятства за подсилването на имунитета и намалява възпалението в организма, което е в основата на повечето заболявания.

Биорезонансната диагностика е опция, която ще ти даде яснота за моментното състояние на тялото ти до ДНК ниво. Как се случва това? Чрез разчитане на излъчените вълнови трептения на клетките в организма, биорезонансът Метатрон прави сравнителен анализ със заложената в програмата информация като регистрира сходство на познаваемост с потенциално заболяване до 98% точност. По този начин ще се информираш кои са вероятните патогени, които биха допринесли за развитието на настоящи или бъдещи сезонни неразположения, както и с какви възможни храни и терапевтични средства да

подпомогнеш естествените възстановителни сили на организма си.

Ако тези два метода не са ти познати, не се колебай и научи повече за тях още сега!


Натисни тук за да разбереш що е то солна терапия или тук, за да се запознаеш отблизо с безграничния потенциал на биорезонансната диагностика.

Не се колебай да се свържеш с нас, за да зададеш своите въпроси, да запишеш час или просто да се запознаем!


При всички положения запомни, че пълноценното хранене, добрата хидратация, качествения сън, почивката и редовните упражнения са от първостепенно значение за оптимално функционираща имунна система. Правилните за теб ежедневни навици могат да ти осигурят не само комфортен зимен сезон, но и дългосрочно здраве. А за нас ще е истинска радост да ти съдействаме с грижливо подраните ни терапии според личните ти нужди!

53 views0 comments

Comments


bottom of page